Kort verslag "Buitenhof Kleur in Groen" van 12 maart 2014

Beste allemaal,
 
Vorige week woensdag hebben we elkaar bij ons thuis ontmoet en doorgesproken wat we ervan zouden vinden om het gemeentegroen in ons wijkje wat minder saai te maken. Het idee is om 'voorzichtig' te beginnen met één groenvak op het (parkeer) pleintje en dat te vullen met een 20-tal rozen van een failliete kweker uit Almere -Buiten gecombineerd met twee vlinderstruiken.
 Van de aanwezigen stond iedereen achter dit idee, maar we hebben ook afgesproken dat ik even langs de aanwonende bewoners zou gaan om te vragen of zij het er ook mee eens waren.
Dat heb ik inmiddels gedaan en ook 'groen licht' gekregen. Ook is me door die contacten duidelijk geworden dat het belangrijk is om met de gemeente o.m. goede afspraken te maken over het onderhoud (en dat er dus NIETS weggehaald mag worden van wat we aangeplant hebben).
 
Ik heb inmiddels weer contact gezocht met Yvonne Eggermont (wijkregisseur in Haven) en Owe van der Molen (opzichter groen bij de gemeente). We hebben de volgende datum geprikt om eea door te spreken: woensdag 19 maart a.s. om 10.00u op de Buitenhof 116.
 Ik heb niet met jullie kunnen overleggen of deze datum uitkomt, maar mocht je in de gelegenheid zijn om erbij te zijn dan ben je van harte welkom. Graag wel even aan mij doorgeven als je komt.
Mocht je wel vragen/ideeën hebben maar verhinderd zijn, mail eea dan even naar mij door.
 
Groeten van Annemarie (Westhoff), ook namens Martin (van Oostende)
 
PS Ter herinnering: we hebben het weekend van 29 en 30 maart geprikt